Bolognese pronto

Kui pole aega tundide viisi Bolognese kastmega mässata, siis selle kiirem versioon on siin. Maitses hästi ja oli parajalt rammus, et meesperele meeldida.

Idee siit.

kuuele (130 kcal/100 g)

2017-02-26 19.10.59.jpg

  • 600 g penne‘sid (panin 500 g täistera-penne‘sid ja 50 g tangliatelle‘t)
  • 1 spl oliiviõli
  • 150 g hakitud sibulat
  • 250 g tükeldatud porgandit
  • 800 g (delikatess) veisehakkliha
  • 225 g hakitud tomateid
  • 10 g hakitud varssellerit
  • maitse järgi tšillit
  • soola ja pipart
  • 90 ml punast veini
  • pastakeeduvett (panin 205 ml)
  • 1 spl palsamiäädikat
  • peenelt riivitud Parmesani juustu (60 g)
  • 10 g rohelist sibulat

Keeda pasta al dente. Säilita pastakeeduvesi.

Kuumuta pannil õli. Prae keskmisel kuumusel  umbes 2 minutiga läbi sibul ja porgand. Lisa hakkliha ja pruunista. Lisa tomatid, seller ja tšilli ning maitsesta soola-pipraga. Lisa punane vein ja lase sel välja haududa. Keeda kastet kuni 5 minutit. Kui see jääb liiga kuiv, siis lisa jooksvalt pastakeeduvett. Kõige lõpus lisa sorts palsamiäädikat.

Kui pasta on valmis, siis lisa see kastmele koos veidikese Parmesaniga ja rohelise sibulaga. Vajadusel lisa pastakeeduvett, et segu vedeldada. Serveeri kohe ekstra juustuga.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s