Mandlikaramell

Mandline kreem, mida suurtele maiasmokkadele kinkida. Mul ei tahtnud martsipan korralikult ära sulada ja muidugi kippus gaasipliidil ka kõrbema minema, aga lõpptulemus maitses üllatavalt hästi. Ainult mandlilaaste oli minu maitse jaoks natuke palju. Külmikus hoides muutus see väga kõvaks, nii et soovitaks süüa toasoojalt.

Idee siit.

522 kcal/100 g

2017-02-26 11.19.12.jpg

  • 100 g mandlimartsipani (mandleid vähemalt 60%)
  • 45 g suhkrut
  • 50 g võid
  • 1,5 dl vahukoort
  • paar tilka mandliessentsi
  • 50 g mandlilaaste

Riivi martsipan väikesteks tükkideks ning pane madalale tulele pliidile koos suhkru ja võiga sulama. Kui segu on sulanud ning hakkab pruunistuma, lisa vähehaaval segades vahukoor. Sega kreem ühtlaseks ning lase pakseneda. Võta karamell tulelt ning sega sisse mandliessents ja veidi käe vahel purustatud mandlilaastud. Pane segu kuumalt purki ning soovitatavalt tarvita nädala jooksul.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s