Sametine kõrvitsapüreesupp

See supp on tõestuseks lausele, et lihtuses peitub võlu. Näha oma kõrvitsavihkajast meest söömas suppi, mis pmts ainult kõrvitsast koosnebki, ja seda isegi kiites, oli väga üllatav. Aga sulatatud juust lihtsalt teeb selle supi imeliseks. Tekstuur on tõeliselt sametine ehk ainult natuke liiga vedel mu maitse jaoks, aga muidu ideaalne. Praetud peekoni ja kõrvitsaseemnetega oli eriti hea!

Idee siit.

kuuele (46 kcal/100 g)

2017-03-01 19.03.47.jpg

  • 180 g sibulat
  • 10 g küüslauku
  • maitse järgi tšillit
  • 1 spl oliiviõli
  • 1,5 kg tükeldatud kõrvitsat
  • 1,5 l köögiviljapuljongit (panin 1 l)
  • 300 g sulatatud juustu
  • soola ja pipart

Haki sibul, küüslauk ja tšilli ning prae paar minutit õlis. Pane potti ka kõrvitsatükid ja kalla peale nii palju puljongit, et kõrvitsatükid oleksid kaetud. Keeda kõrvitsatükke koos praetud sibulaga, kuni kõrvitsatükid on pehmed (aeg oleneb kõrvitsatüübist).

Kui kõrvits on pehme, siis püreesta saumiksriga ühtlaseks. Lisa sulatatud juust ning püreesta uuesti. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.

Lase supil 10 min kuni 15 minutit taheneda, siis jaota kaussidesse ja serveeri. Peale raputa röstitud kõrvitsaseemneid ja soovi korral ka praetud peekonit.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s