Jäine apelsinikreem mandlitega

Täitsa nauditav jäine apelsinimaius. Ainult mandlid ei sobinud mu meelest tekstuuri tõttu sinna absoluutselt.

Idee siit.

neljale-viiele (269 kcal/100 g)

2017-03-04 16.58.04.jpg

  • 50 g mandleid
  • 2 apelsini
  • 50 g suhkrut
  • 3 munakollast
  • 1 spl apelsinilikööri
  • 100 ml vahukoort

Haki mandlid. Jäta veidi hakitud puru ka hilisemaks kaunistuseks. Riivi ühelt apelsinilt koor. Pigista mõlemast apelsinist välja mahl. Kokku peaks mahla olema u 150 ml.

Kuumuta kastrulis apelsinimahla, apelsinikoort ja suhkrut, kuni suhkur on sulanud.

Vahusta munakollased pehmeks vahuks. Lisa edasi vahustades veidi jahtunud, kuid veel soe apelsinimahl. Lisa ka apelsiniliköör, kui seda kasutad. Vahusta, kuni segu on tänu munavahule mahult kahekordistunud.

Vahusta teises kausis koor. Sega kaks vahtu õrnalt vispliga omavahel kokku, lisa hakitud mandlid.

Vala segu nelja ramekinisse või muusse väiksemasse vormi. Lase sügavkülmas seista vähemalt 6 tundi. Enne serveerimist lase maiustel toasoojas u 10 minutit seista, et need veidi pehmeneksid. Paku otse vormist või löö vormidest tagurpidi taldrikule. Lihtsamaks eemaldamiseks kasta vormid enne sooja vette. Kaunista meelepäraselt.

2017-03-04 12.14.01.jpg2017-03-04 20.06.38.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s