Granadilli ja kookose koogikesed

Imelised koogikesed, mille juures ei oska midagi laita. Õhulise tekstuuriga ja maitselt ideaalse magusa-hapuka tasakaaluga. Meeldisid kõigile :)

Idee siit.

328 kcal/100 g

2017-03-04 10.11.46.jpg

Põhi

  • 30 g kookoshelbeid
  • 30 g mandlijahu
  • 60 g tuhksuhkrut
  • 2 munavalget
  • näpuotsatäis soola
  • 30 g suhkrut
  • 1 tl sidrunimahla

Kuumuta ahi 180 kraadini (pöördõhk). Sega kookoshelbed mandlijahu ja tuhksuhkruga.

Vahusta munavalged soolaga tugevaks vahuks, lisa suhkur ja sidrunimahl ning jätka vahustamist, kuni saad läikiva vahu. Sega kuivained munavalgete hulka ja jaota saadud tainas lusikaga küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale (kasutasin 23 cm x 23 cm vormi). Küpseta u 15 minutit, kuni põhi kuldne.

Krõbedik

Sulata valge šokolaad, sega ülejäänud koostisosadega ja jaota õhukese kihina jahtunud põhjale. Tõsta külmkappi.

Kookose-mousse

  • 6,5 g lehtželatiini
  • 200 ml lahjat kookospiima
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 100 g vahukoort
  • 25 g vett
  • 60 g suhkrut
  • 1 munavalge

Pane lehtželatiin külma vette likku. Kuumuta kookospiim vanilliga umbes 85 kraadini, sulata selles želatiin ja jäta segu jahtuma.

Vahusta vahukoor ja jäta ootele.

Väga väikeses potis sega vesi ja suhkur. Kuumuta neid keskmisel kuumusel, aeg-ajalt segades, kuni siirup läheb keema ja selle temperatuur küündib kuni 118 kuni 120 kraadini. Vahepeal hakka juba munavalget vahustama – selleks hetkeks, kui siirup on 118 kraadi, peaks see olema õrnalt vahus. Nüüd kalla keev siirup peene joana munavalge hulka, samal ajal pidevalt vahustades. Jätka vahustamist, kuni munavalge jahtub ja muutub tihedaks. Nüüd sega ettevaatlikult spaatliga kokku munavalge, kookospiim ja vahukoor. Kalla saadud mousse krõbedikule ja tõsta vorm tagasi külmkappi.

Granadilli-mousse

  • 3,5 g lehtželatiini
  • 125 g granadillipüreed
  • 50 g suhkrut
  • 3 munakollast
  • 150 g vahukoort
  • 0,5 tl vanillisuhkrut

Pane želatiinilehed külma vette likku. Sega püree suhkru ja munakollastega ning tõsta vesivannile. Kuumuta ja vispelda, kuni saad heleda tihke vahu. Tõsta tulelt ja sega hulka želatiin, lase jahtuda. Vahusta vahukoor vanillisuhkruga ja sega osade kaupa jahtunud granadillivahule. Kalla saadud vaht kohe kookosvahule.

Kate

  • 3,5 g lehtželatiini
  • 3 granadilli (55 g)
  • 25 g granadillipüreed
  • 100 ml vett
  • 1,5 sl suhkrut

Katte jaoks pane želatiin külma vette. Ülejäänud koostisosad kuumuta u  85 kraadini ja sulata nendes želatiin. Lase jahtuda ja kalla koogile. Jäta kook külmkappi hanguma veel vähemalt 5 tunniks ja seejärel lõika meelepärasteks tükkideks.

2017-03-04 09.56.43.jpg2017-03-04 10.16.30.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s