Brokoli-kõrvitsapüreesupp

Olen avastanud, et mulle ei meeldi parmesan supis. See ei sula korralikult ära ja tekstuur jääb seega teraline. Brokolisõber ma ka pole ja minu jaoks sai supp liiga vedel. Ehk siis ma ei vaimustunud.

Idee siit.

kuuele (48 kcal/100 g)

2017-03-09 17.22.21.jpg

  • 170 g sibulat
  • 1 spl õli
  • 25 g küüslauku
  • 1 tl tšillihelbeid
  • 2 keskmist brokolit (800 g, kasutasin külmutatut)
  • 1 kg puhastatud tükeldatud kõrvitsat
  • vähemalt 1 l puljongit
  • u 155 g parmesani
  • maitse järgi soola, pipart, kuivatatud ürte, tšilli- ja paprikapulbrit

Haki sibul ja kuumuta seda poti põhjas natukese õli sees keskmisest pisut madalamal kuumusel aeg-ajalt segades u 8 minutit, kuni sibul on pehme ja klaasjas, kuid ei ole pruunistunud. Lisa hakitud küüslauk ja tšillihelbed ning kuumuta segades veel umbes minut. Seejärel lisa puhastatud ja tükeldatud brokoli ja kõrvits ning puljong. Samuti aseta potti juustu konts, mille muidu ära viskad.

Lase supil keskmisel kuumusel keeda kuni kõrvits ja brokoli on pehmed, seejärel eemalda juustukonts, püreesta supp ja lisa riivitud juust. Aseta pott pliidile tagasi, kuumuta, kuni juust pisut sulab, maitsesta ja serveeri.

Mina serveerisin feta ja kõrvitsaseemnetega.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s