Viis putru

Seekord suutsin isegi nädalakokkuvõtte avaldada :D

Kreemine riisi ja õuna puder

Veidi teistsugune puder, nimelt on kaerahelveste asemel kasutatud riisi. Ehk täitsa gluteeni- ja laktoosivaba. Maitset oli pudrul vähe, nii et maca jäi liialt domineerima.

Idee Instagramist.

ühele (82 kcal/100 g)

  • 40 g jahvatatud täisterariisi
  • 250 ml vett
  • 1 spl suhkrut
  • 1 tl maca‘t
  • näpuotsatäis soola
  • näpuotsatäis vanillisuhkrut
  • 1 riivitud pirn või õun (100 g)
  • 15 g mett
  • 10 g India pähkli võiet

Sega omavahel esimesed 7 koostisosa. Küpseta madalal kuumusel 5 min kuni 10 min, tihti segades. Kui puder on valmis, lisa maitse järgi mett ja pähklivõiet.

2017-03-05 10.17.01.jpg

Porgandikoogimaitseline puder

Olin laisk ja riivisin porgandi jämedalt. Seega jäi see pudrus veidi häirima. Tekstuur polnud kiita, aga maapähklivõiga oli puder hea.

Idee siit.

ühele (74 kcal/100 g)

  • 45 g täisterakaerahelbeid
  • 260 ml vett
  • 120 ml mandlipiima
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 0,5 tl kaneeli
  • 0,25 tl jahvatatud ingverit
  • 0,5 tl piparkoogimaitseainet
  • 10 g linaseemneid
  • 10 g chia-seemneid
  • 145 g peenelt riivitud porgandit

Sega kõik ained omavahel ja keeda kreemiseks pudruks. Mina serveerisin kuivatatud jõhvikate, kõrvitsaseemnete, 20 g mee ja maapähklivõiga.

2017-03-05 10.49.40.jpg

Kookoskoogimaitseline puder

Pole ammu midagi nii imelist söönud. Maitses nagu päris kookose kook. Kaloreid on ka muidugi rohkelt, aga vahel võib endale midagi nii head ka lubada :) Sest koostisosad on ju vaid tervislikud.

Idee siit.

ühele (216 kcal/100 g)

  • 70 g täisterakaerahelbeid
  • 20 g kookosjahu
  • 10 g vanillimaitselist valgupulbrit
  • 1 tl chia-seemneid
  • 1 tl linaseemneid
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 spl mett (30 g)
  • kaneeli
  • 200 ml mandlipiima

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega kõik koostisosad omavahel ja pane ahjukindlasse nõusse (kasutasin koogivormi). Aseta pudru peale pool banaani ja küpseta 20 min kui 25 min, kuni puder on pealt katsudes umbes nagu kook (ehk mitte liiga pehme). Eemalda ahjust, jahuta paar minutit, lisa rohkelt maapähklivõid ja naudi soojalt! Ma lisasin pärast ahjust võtmist veel u 50 ml mandlipiima, sest puder tundus muidu veidi kuiv.

2017-03-05 12.01.19.jpg2017-03-05 12.09.30.jpg

Kreemine kaerahelbepuder

See puder tuleb pärast keetmist lisatud piima tõttu algul natuke vedel, aga kuna ma lasin enda omal veel üleöö seista, siis hommikuks oli paras. Maitses väga hästi, nii et hea pudru põhiretsept, millele meelepärased lisandid juurde kuhjata.

Idee siit.

ühele (93 kcal/100 g)

  • 45 g täisterakaerahelbeid
  • 240 ml mandlipiima plusshiljem veel 120 ml
  • 15 g chia-seemneid

Sega kastrulis kokku kaerahelbed ja 240 ml mandlipiima. Keeda madalal kuumusel 2 min kuni 3 minutit, kuni puder on paks ja kreemine. Eemalda tulelt ja sega sisse veel 120 ml mandlipiima. Serveerisin 10 g agaaviasiirupi, banaani, arooniate ja kookoshelvestega.

2017-03-08 17.35.12.jpg

Üleöö seisnud puder

Isegi pärast üle öö seismist jäi see puder liiga vedel :(

Idee siit.

ühele (106 kcal/100 g)

  • 45 g kaerahelbeid
  • 1 t chia-seemneid
  • 1 tl linaseemneid
  • 20 g valgupulbrit
  • 120 ml mandlipiima
  • 120 ml vett

Sega kõik ained korralikult omavahel ja pane üleöö külmikusse seisma. Hommikul serveeri nt mustsõstarde, banaani, mandlilaastude ja maasikatega.

2017-03-08 17.42.28.jpg

 

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s