Mandli-pohlabrownie soolakaramellikastmega

Ma ei tee kunagi midagi 70-protsendilisest šokolaadist, sest kardan, et sellega tuleb minu jaoks liiga tummine maius. Seekord aga tegin retsepti järgi. Samas asendasin Muscovado siirupi ja suhkru vastavalt tumeda suhkrusiirupi ja Demerara suhkruga. Ilmselt mõjutas see maitset omajagu, aga nii valmis brownie, mis ka mulle meelepärane oli. Kuigi seal olid pohlad, mis mulle ka ei meeldi :D Karamell tuli tumedale siirupile omase maitsega, mis minu meelest brownie‘le hästi sobis. Pärast küpsetise ahjust võtmist tasub lasta sel seista, sest seistes muutub maitse aina paremaks!

Idee siit.

476 kcal/100 g

2017-03-09 17.31.56.jpg

Brownie:

  • 150 g võid
  • 200 g šokolaadi (kakaosisaldus 70%)
  • 100 g tumedat Muscovado suhkrut (kasutasin Demerara suhkrut)
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 tl konjakit
  • 3 muna
  • 150 g mandlijahu
  • 50 g mandlilaaste
  • 90 g (külmutatud) jõhvikaid (kasutasin pohlasid)

Soolakaramellikaste:

  • 2 dl vahukoort
  • 1 dl Muscovado siirupit (panin 120 g tumedat suhkrusiirupit)
  • 50 g tumedat Muscovado suhkrut (kasutasin Demerara suhkrut)
  • 0,75 tl meresoola(helbeid)

Brownie valmistamiseks tükelda või ja šokolaad ning tõsta potti. Sulata hästi madalal kuumusel segades. Tõsta pliidilt, lisa kuumale segule suhkur, vanill ja konjak. Sega, kuni suhkruterad on sulanud. Klopi munad ükshaaval kahvliga lahti, lisa tainasse, iga muna järel läbi segades. Sega tainasse ka mandlijahu ja -laastud. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud u 23 cm x 23 cm suurusesse vormi. Puista peale marjad.

2017-03-08 17.25.26-2.jpg

Küpseta 175 kraadi juures 30 minutit. Lase jahtuda toatemperatuurini, seejärel hoia mõned tunnid kuni üleöö külmkapis.

2017-03-08 18.17.50.jpg

Soolakaramellikastmeks mõõda potti kõik vajalikud ained, kuumuta keema ja keeda vaiksel kuumusel ilma kaaneta 10 min kuni 15 minutit, kuni kaste pakseneb. Vahepeal sega õrnalt ja aeglaselt. Kui kaste on valmis, tõsta tulelt ja sega hulka soolahelbed. Lase täielikult jahtuda. Hoia üleöö külmas, siis see pakseneb veelgi.

Tõsta brownie küpsetuspaberi abil vormist välja. Määri peale soolakaramellikaste. Lõika kook tükkideks ja puista soovi korral veel peale mõned soolahelbed.

2017-03-08 18.26.17.jpg2017-03-09 17.51.30.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s