Pistaatsia-martsipanikook sidruni ja valge šokolaadiga

Ilus kevadiselt roheline koogike, milles mahlane martsipani-sidruni-pistaatsiatäidis. Katteks magus valge šokolaad.

Idee siit.

489 kcal/100 g

2017-03-11 10.56.01.jpg

Tainas:

  • 140 g nisujahu
  • 50 g tuhksuhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 70 g võid
  • 0,5 muna (kasutasin 25 g munavalget)

Pane jahu, suhkur, sool ja hakitud või köögikombaini ja töötle purutaoliseks tainaks. Lisa muna ja töötle kiirelt ühtlaseks tainaks. Pane tainas toidukilesse ja tunniks ajaks külmikusse.

Seejärel suru tainas küpsetuspaberiga kaetud ja võiga määritud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja äärtesse.

Pistaatsia-martsipanitäidis:

  • 100 g martsipani
  • 40 g pistaatsiapähkleid
  • 80 g suhkrut
  • 50 g toasooja võid
  • 1 muna (kasutasin 50 g munavalget)
  • ühe sidruni mahl (30 ml)
  • näpuotsatäis soola

Riivi martsipan jämedalt ja töötle pähklid köögikombainis jahuks.

Vahusta kõik koostisosad õhuliseks massiks ja laota koogipõhjale. Küpseta 175 kraadi juures u 20 min. Lase täielikult jahtuda ja säilita serveerimiseni külmikus.

2017-03-10 18.53.16.jpg

Katteks:

  • 100 g valget šokolaadi
  • 40 g pistaatsiapähkleid

Sulata šokolaad vesivannil ja määri koogile. Töötle pähklid köögikombainis jahuks ja raputa koogile. Kaunista meelepäraselt.

2017-03-11 10.54.07.jpg2017-03-11 11.01.18.jpg

 

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s