Juustu-kartulipätsikesed kanaga

Kui ma poleks suutnud küpsetuskotti kohe algul auku kõrvetada, oleks ilmselt eriti hea ja mahlane kana tulnud. Siiski oli ka katkise kotiga valmistatud kana täitsa hea :P Aga ei ütleks, et see eriti küüslaugune on, nagu algretsepti pealkiri lubas. Selleks oleks ilmselt pidanud päris küüslauku kotti viskama.

Kartulipätsidele oleks võinud julgemalt piima lisada, et need mahlasemad oleks tulnud. Aga maitse oli väga mõnus. Eriti meeldis peal krõbedaks küpsenud parmesan. Mmm.

Idee siit.

kuuele

2017-03-13 17.53.50.jpg

Juustused kartuli-peekoni pätsikesed (164 kcal/100 g)

  • 1280 g kooritud kartuleid
  • 1 spl puljongipulbrit
  • 155 g hakitud sibulat
  • 1 spl oliiviõli
  • 225 g tükeldatud peekonit
  • 3 muna
  • 60 ml piima
  • hakitud värskeid ürte (15 g rohelist sibulat, 10 g tilli)
  • 150 g riivitud parmesani

Keeda kartuleid puljongipulbriga maitsestatud vees, kuni need on pehmed. Samal ajal hauta sibul õli sees keskmisel kuumusel klaasjaks, lisa tükeldatud peekon ja prae veel läbi. Tõsta kaussi. Kurna keedetud kartulid ja suru pudrunuia või muu abivahendiga puruks. Tõsta kartulid sibula-peekonisegu juurde ja lisa munad, piim, hakitud värsked ürdid ja pool riivitud juustust.

Sega kõik läbi ja vajadusel maitsesta veel puljongipulbri ja pipraga. Vormi märgade kätega pallid ja pane need küpstuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Puista peale ülejäänud juust ning küpseta 200 kraadi juures 15 min kuni 25 minutit, kuni pealispind on kuldne. Serveeri soojalt.

2017-03-12 18.28.10.jpg2017-03-12 18.51.12.jpg

Küüslaugu- ja ürdimaitseline kana (178 kcal/100 g)

  • 1140 g kana poolkoibasid või kintsutükke (kasutasin kintsuliha)
  • 1 pakk SEDA Maggi Idea segu ürtide ja küüslauguga
  • 30 g võid

Tõsta kana koos maitseaineseguga küpsetuskotti. Nii küpsetuskoti kui maitseainesegu leiad Maggi Idea komplektist. Lisa tükeldatud või. Sule kott kaasas oleva sulguriga ja raputa kotti nii, et liha oleks kõik ühtlaselt seguga kaetud. Aseta eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde ja küpseta u 1 tund. Tõsta kotist ja soovi korral puista peale värskeid hakitud ürte. Serveeri koos kartuli-juustupätsikestega.

2017-03-12 19.17.57.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s