Õhuline sõstra-juustukook

See kook tuleb mõnusalt hapukas ja kerge, nii et seda võiks sööma jäädagi. Päris ohtlik :P Ainuit põhjaga oli mul mingi jama. Tahtis ahjus kõrbema minna ja väga hästi koos ei püsinud :/

Idee siit.

342 kcal/100 g

2017-03-16 17.12.25.jpg2017-03-16 17.15.35.jpg

Põhi

  • 100 g võid
  • 120 g vanilliküpsiseid (panin 70 g Ekstra küpsiseid ja 50 g Digestive’i küpsiseid)
  • 70 g Kreeka pähkleid (kasutasin sarapuupähkleid)
  • 0,25 tl kaneeli

Täidis

  • 600 g toorjuustu (kasutasin 400 g tavalist ja 200 g Philadelphia 3-protsendilist)
  • 4 želatiinilehte (8 g)
  • 220 g jõhvikapüreed (kasutasin 195 g punase sõstra püreed ehk vähese veega keemiseni kuumutatud marju, mis hiljem saumiksriga purustatud ja läbi sõela surutud)
  • 190 g suhkrut
  • 2 muna
  • 1 munakollane
  • 1 tl vanillisuhkrut

Kuumuta ahi 200 kraadini. Sulata või. Purusta küpsised ja pähklid. Sega põhja koostisosad kokku, suru 24 cm küpsetuspaberiga kaetud vormi põhja ja küpseta 10 minutit.

Tõsta toorjuust toatemperatuurile. Pane želatiinilehed külma vette likku.

Pane kaussi 200 g marjapüreed, suhkur, munad, munakollane ja vanillisuhkur. Tõsta kauss vesivannile ja kuumuta sisu pidevalt vispliga segades, kuni saad tihke ja samas õhulise massi. Kui sul on termomeeter, siis kontrolli, et temperatuur oleks vähemalt 85 kraadi. Tõsta tulelt ja sega hulka želatiin. Lase segul jahtuda käesoojuseni. Võid selleks kasutada külma vesivanni.

Sega toorjuust eraldi kausis läbi ja seejärel lisa kolmes jaos toorjuustule jõhvikavõie. Kalla saadud vaht vormi, tilguta peale kõrvalepandud püreed ja tõmba hambatikuga peale muster.

2017-03-15 18.13.21.jpg2017-03-16 17.22.37.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid