Gluteenivaba tatramüsli

Mulle see müsli maitses. Ilmselt sest lisasin Kreeka pähkli asemel rohkelt sarapuupähklit, mis ahjus kuumust saades röstitud pähkli maitse omandas. Mmm. Kuivatatud puuvilju lisasin rohkem kui algretseptis, sest mulle need meeldivad ja tundus, et müsli võiks veidi mahlasem olla. Tatramüslile omaselt valmib sellegi retsepti järgi üks eriti krõbe müsli. Gluteeni- ja suhkruvaba and all that…

Idee siit.

1 l ehk 650 g (455 kcal/100 g)

2017-03-18 17.54.31.jpg

  • 35 g datleid
  • 1 spl keeva vett
  • 40 g India pähkleid
  • 55 g Kreeka pähkleid (kasutasin sarapuupähkleid)
  • 35 g mandleid
  • 260 g toortatart
  • 40 g linaseemneid (panin 10 g linaseemneid, 10 g seesamiseemneid, 20 g kõrvitsaseemneid)
  • 40 g päevalilleseemneid
  • 1,5 küpset banaani (180 g)
  • 15 g kookosõli
  • 1,5 tl kaneeli
  • näpuotsatäis soola
  • 75 g hakitud kuivatatud puuvilju (nt rosinaid, jõhvikaid, aprikoose, goji marju, ploome; panin 50 g ploome, 45 g rosinaid, 10 g goji marju, 10 g jõhvikaid)

Pane datlid 1 spl keeva veega kuumakindlasse nõusse ja aseta kõrvale. See tegevus on vajalik, et datlid pehmemaks muuta.

Pane pähklid ja mandlid köögikombaini ja töötle väiksemaks. Võid need ka lihtsalt hakkida. Pane hakitud mandlid/pähklid, toortatar ja seemned kaussi. Sega hoolega.

Lisa banaan, kuumutatud datlid, kookosõli, kaneel ja sool köögikombaini ning töötle ühtlaseks massiks. Pane banaanisegu kaussi, kus on tatar, pähklid ja seemned. Sega hoolega.

Kuumuta ahi 180 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Jaota mass ühtlaselt plaadile. Küpseta 13 min kuni 15 min, vahepeal segades. Müsli tundub sel hetkel veel päris märg.

Küpseta veel 13 min kuni 15 min kuni müsli on kuldne ja krõbe (jahtudes muutub see veel krõbedamaks). Lõpu poole jälgi müslit eriti hoolikalt, sest see võib kõrbema minna.

2017-03-18 17.40.13.jpg

Kui müsli on jahtunud, sega hulka kuivatatud puuviljad.

2017-03-18 17.49.19.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s