Sõrnikud rosinatega

Olen varemgi sõrnikuid küpsetanud, küll aga mitte jahus paneeritud ehk neid kõige õigemaid. Ei osanud oodatagi, et need veel paremini maitsevad kui paneerimata sõrnikud. Ja need mahlased rosinad seal sees. Võiks sööma jäädagi! Mehele jagus ka maitsmiseks paar tükki ja ta ütles, et on lapsepõlves igasugu sõrnikuid saanud, aga need pole talle kunagi maitsenud. Selle retsepti järgi valminud pannkoogid aga meeldisid tallegi. Peab veel tegema!

Idee siit.

kahele-kolmele (241 kcal/100 g)

2017-03-19 12.00.01.jpg

  • 375 g teralist kohupiima (kasutasin ricotta‘t)
  • 1 muna
  • 1 munakollane
  • 45 g mett
  • 45 g jahu + 30 g paneerimiseks
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 75 g rosinaid
  • 1 spl kookosõli

Sega omavahel kohupiim, muna, munakollane, mesi, jahu, vanillisuhkur, sool ja rosinad. Sega ühtlaseks ja jäta umbes tunniks seisama. Raputa taldrikule jahu, tõsta tainast supilusikaga paras kogus tainast ja veereta seda jahu sees. Vajuta pätsike veidi lapikumaks. Kuumuta pannil kookosõli ja prae sõrnikud mõlemalt poolt kuldseks. Ära panni üle koorma, küpseta sõrnikuid mitmes osas (mul tuli täpselt 2 pannitäit). Serveeri hapukoore, keedise või muu meelepärasega.

2017-03-19 10.57.28.jpg2017-03-19 11.51.57.jpg

 

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s