Pashatort

Mõni kook lihtsalt kukub paremini välja kui teine. See muidugi ülilihtne retsept ka. Ehk saabuvate kevadpühade ootuses tegin rohelise gluteenivabal põhjal kohupiimakoogi, milles peidus pähklid, jõhvikad ja marmelaad. Tööl sai rohkelt kiidusõnu, nii et tasub proovida!

Idee siit.

368 kcal/100 g

2017-03-21 21.28.58.jpg

Põhi:

  • 100 g sarapuupähkleid
  • 75 g India pähkleid
  • 70 g pehmeid datleid (Rimi omad on parimad!)

Täidis:

  • 100 g võid
  • 200 g valget šokolaadi
  • 400 g kohupiima
  • soovi korral rohelist toiduvärvi
  • 2 dl vahukoort
  • 50 g sarapuupähkleid
  • 50 g kuivatatud jõhvikaid
  • 50 g marmelaadi

Purusta põhja ained köögikombainis peeneks puruks (kui datlid on kõvad, võiks neid enne veidi leotada) ning suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja.

Sulata või, lisa valge šokolaad ja kuumuta hästi tasasel tulel, kuni šokolaad sulab. Sega ühtlaseks ja lisa kohupiim (ning soovi korral roheline toiduvärv). Vahusta koor ning sega kohupiimaseguga. Lisa tükeldatud pähklid, jõhvikad ja marmelaad, sega ning vala täidis vormi. Hoia üleöö külmkapis ning kaunista meelepäraselt.

2017-03-21 21.21.59.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s