Porru ja bataadi püreesupp

Oi, kuidas mees algul vingus, sest ta vihkab üle kõige magusaid suppe (porgandi omad on ta õudusunenägu). Siiski leebus ta, kui oli supi veiniäädikaga enda jaoks parajaks timminud. Mind magus maitse eriti ei häirinud, aga päikesekuivatatud tomatitega oli supp veel parem. Tekstuur oli supil siidine ja paksemapoolne, meenutas kartulisuppi.

Idee siit.

kuuele (114 kcal/100 g)

2017-03-25 17.00.53

  • 1 spl oliiviõli
  • 300 g porrulauku, heleroheline ja valge osa tükeldatuna (ma kasutan jätkuvalt terve porru ära, 285 g)
  • 25 g hakitud küüslauku
  • 1,5 kg bataati, koorituna ja tükeldatuna (mul oli 1480 g)
  • maitse järgi tšillit
  • kuivatatud punet
  • 1050 ml puljongit
  • 6 dl vahukoort (panin 4 dl toidukoort ja 2 dl vahukoort)
  • soola ja pipart

Kuumuta potipõhjas keskmisel kuumusel õli. Hauta porrulauku koos küüslauguga umbes 5 minutit aeg-ajalt segades. Ära pruunista. Kui köögivili kipub praadides pruuniks tõmbuma, alanda kuumust. Lisa tükeldatud bataat, tšilli ja pune, kuumuta läbi ja kalla peale puljong. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ning keeda umbes 15 minutit, kuni köögivili on pehme. Lisa potti koor, kuumuta ja püreesta siis supp saumikseriga. Maitsesta lõplikult. Serveerides lisa supile nt hakitud rosmariini, päikesekuivatatud tomateid ja röstitud seesamiseemneid.

2017-03-24 18.13.16

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s