Kanapasta porru, ingveri ja tšilliga

Pasta tuli väga hea, salatist nii väga ei vaimustunud. Aga see muidugi mu enda probleem, et oliiviõli maitse ei meeldi :P Kokku sobisid aga hästi. Üllatavalt hea, isegi järgmisel päeval!

Idee siit.

kuuele

2017-03-27 14.55.27.jpg

Roheline salat seemnetega (210 kcal/100 g)

  • 200 g meelepärast salatisegu (kasutasin Mesculumi)
  • 4-5 avokaadot (480 g)
  • 50 g röstitud kõrvitsa- ja seesamiseemneid
  • külmpressitud oliiviõli (30 g)
  • sidrunimahla (5 g)
  • sinepit (10 g)
  • soola, pipart

Pese salatilehed ning kuivata need kas köögipaberiga või salatikuivatis. Pane salat kaussi, viiluta avokaado ja lisa see salatile. Rösti kõrvitsa- ja seesamiseemned ilma rasvaineta pannil.

Salatikastme jaoks nirista väikesesse purki oliiviõli, lisa veidi sidrunimahla, sinepit ja loksuta kaste segamini. Kaste kalla salatile alles vahetult enne toidu serveerimist. Maitsesta salat soola, pipraga.

Kanapasta (158 kcal/100 g)

  • 250 g porrulauku (kasutasin ära terve porru)
  • 25 g küüslauku
  • 15 g ingverit
  • maitse järgi tšillit
  • 2 spl oliiviõli
  • 500 g täisterapastat
  • 550 g kanafileed
  • soola, pipart
  • 400 ml vahukoort
  • u 50 g parmesani

Lõika porrulauk keskelt pikkupidi pooleks ja loputa kraani all – nii saab kindel olla, et porru kihtide vahele ei ole jäänud mulda. Seejärel haki porru tükkideks. Haki ka küüslauguküüned, ingver ja tšilli võimalikult peenelt.

Kuumuta pann, pane sinna 1 spl oliiviõli, lisa hakitud porru, küüslauk, ingver ja tšilli ning keera kuumus madalamaks. Hauta (sellisel kuumusel, et midagi ei pruunistuks) köögiviljasegu umbes 7 minutit.

Porru haudumise ajal pane pasta keema (keeda vastavalt pakil antud minutitele) ja lõika kanafilee suupärasteks tükkideks. Eemalda köögiviljasegu pannilt ja kuumuta taas pann. Nirista sinna 1 spl õli ning prae kanafileetükke umbes 4 minutit, neid pidevalt segades. Maitsesta soola ja pipraga.

Lisa pannile kanafilee juurde hautatud maitseköögivilja segu ning ka keedetud pasta (ma segasin kõik hoopis pastapotis läbi, sest pannile ju ei mahu). Kalla pannile vahukoor ja sega toit läbi. Maitsesta soola, pipraga. Soovi korral lisa ka veidi parmesani. Eemalda toit kiiresti pannilt, kuna kreemjas tekstuur hakkab kuumuses lagunema (seda toitu pole võimalik sama kvaliteediga üles soojendada).

Kui pasta valmis, nirista salatile salatikaste ja puista röstitud seemned ning naudi kanapastat koos rohelise salatiga.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s