Kitcheree ehk mungoa-riisiroog

Roog, mis tehtud suht lünkliku retsepti järgi. Kokku tuli midagi teistsugust. Oli nagu karri, aga samas polnud ka. Kõik asjad sobisid omavahel kokku küll, aga samas tundsin puudust millestki punasest. Paprikast? Tomatist? Ja selleriga läksin liiale veidi.

Idee siit.

kuuele (64 kcal/100 g)

2017-04-02 19.11.33.jpg

  • 140 g kuivatatud mungube
  • 180 g Basmati riisi
  • 80 g punaseid läätsesid
  • 1800 ml puljongit
  • 200 g varssellerit
  • 190 g brokolit
  • 130 g porgandit
  • 430 g suvikõrvitsat
  • 170 g sibulat
  • 25 g küüslauku
  • 15 g ingverit
  • maitse järgi tšillit
  • 2 tl vürtsköömneid
  • näpuotsatäis Garam Masala’t
  • 2 tl karrit
  • 1 spl oliiviõli

Pane mungoad eelmisel õhtul likku. Pese need enne keetma panemist läbi ning sama tee ka riisi ja läätsedega.

Pane keevasse puljongisse tükeldatud varsseller, brokoli, porgand, suvikõrvits, mungoad, riis ning läätsed.

Samal ajal tükelda sibul, küüslauk, ingver ja tšilli. Pane need koos vürtside ja oliiviõliga pannile ning kuumuta keskmisel kuumusel. Seejärel lisa need mungoa-riisi hulka, sega korralikult läbi ja lase mõned minutid kaane all seista. Koostis peab jääma rikkalik ja paks ning kõik koostiosad peavad olema pehmeks keenud. Naudi maitsestamata jogurti või hapukoorega.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s