Krõbeda põhjaga rikkalik pirukas

See pirukas oli nii hea! Sisaldab see head ja paremat ning ka palju tervislikku. Tatrapõhi tuleb ülimalt krõbe. Mul sai põhjas olev parmesan vist veidi liiga palju kuuma ja muutus kergelt mõrkjaks, aga õnneks see liialt ei häirinud.

Idee siit.

218 kcal/100 g

2017-04-04 16.28.06.jpg2017-04-04 16.35.35.jpg

Põhi:

  • 100 g toortatrajahu
  • 70 g täisteranisujahu
  • 50 g kaerajahu
  • 0,5 tl cayenne‘i vm teravat pipart
  • näpuotsatäis soola
  • 100 g külma võid
  • 100 g riivitud parmesani
  • 45 ml jääkülma vett

Sega sõelutud jahud pipra ja soolaga, aseta köögikombaini, lisa tükeldatud või ja töötle jämedat riivsaia meenutavaks puruks. Lisa riivitud juust ja jääkülm vesi ning töötle köögikombainis pulse-režiimil kuni tainas hakkab kokku hoidma. Sõtku tainas jahusel pinnal ühtlaseks, rulli lahti ning aseta 26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja äärtele. Vormi põhjas võiks olla küpsetuspaber. ääred määritud võiga ja puistatud üle jahuga. Aseta vorm koos tainaga u 20 minutiks külmkappi tahenema.

Seejärel aseta taina pinnale küpsetuspaber ja sellele omakorda raskuseks kuivatatud oad või herned ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 15 minutit. Eemalda küpsetuspaber koos raskusega ja küpseta põhja veel 5 min kuni 8 minutit kuni see on kergelt kuldne ja katsudes kuiv. Võta vorm ahjust ja alanda kuumus 180 kraadini.

Täidis:

  • 100 g spinatit
  • 15 g küüslauku
  • 15 g võid
  • pipart, soola
  • 150 g brokolit
  • 300 g suitsukana
  • 3 muna
  • 200 g (maitsestatud) kodujuustu (nt tilliga)
  • 100 g piima või vahukoort (panin pooleks)
  • mõned tomativiilud (mul kulus u 170 g)

Pese spinat ja kuivata see. Haki küüslauk peeneks. Prae spinatit koos küüslauguga mõned minutid või sees, kuni see närbub, maitsesta soola ja pipraga ning jäta jahtuma. Hauta, auruta või blanšeeri brokoliõisikuid mõned minutid ja nõruta. Lõika suitsukana tükkideks. Sega lahtiklopitud munad kodujuustu ja piima või koorega läbi, maitsesta soovi korral pipraga. Soolaga ole pigem ettevaatlik ja lisa ainult vajadusel, sest nii suitsukana kui ka kodujuust on juba isegi soolased.

Kata eelküpsetatud pirukapõhi spinati ja brokoliga, seejärel laota peale suitsukana, vala ühtlaselt peale kodujuustusegu ning laota peale tomativiilud. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 30 min kuni 40 minutit kuni pirukas on äärtest kuldpruun ja täidis tahenenud. Lase küpsetisel u 10 minutit vormis taheneda ja tõsta seejärel restile jahtuma. Maitsev nii soojalt kui ka jahtunult ja külmalt.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s