Krõbedad kaerahelbe-pähkliküpsised

Hästi muredad ja kergelt halvaamaitselised mitte väga magusad küpsised. Keskmisest küpsisest on need veidi tervislikumad, kuna valget jahu ega valget suhkrut need ei sisalda.

Idee siit.

16 tk (504 kcal/100 g)

2017-04-08 11.29.06.jpg

  • 150 g täisteranisujahu
  • 100 g täisterakaerahelbeid
  • 50 g metspähkleid/India pähkleid (panin pooleks)
  • 0,5 tl meresoola
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 85 g võid
  • 55 g maapähklivõid
  • 60 g Demerara suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 muna

Sega omavahel jahu, kaerahelbed, hakitud pähklid, sool ja küpsetuspulber. Vahusta teises kausis toasoe või, maapähklivõi, suhkur, vanillisuhkur ja muna. Lisa kuivained võivahu hulka ja sega kõik ühtlaseks massiks. Veereta käte vahel väikesed tainapallid, aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 170-kraadises ahjus 10 min kuni 12 minutit.

2017-04-08 10.58.34.jpg2017-04-08 11.28.49.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s