Klassikalised šokolaaditükkidega küpsised

Kõige tavalisemate šokolaadiküpsiste valmistamise juures on tegelikult mõned nipid, mille kasutamisel tulevad just need kõige paremad küpsised. Need on kirjas postituse lõpus. Selle retsepti järgi valmivad eriti krõbedad klassikalised šokolaadiküpsised. Mul need plaadil väga laiaks ei vajunud, sest vormisin pisikesed pallid ja hoidsin neid ka pool tunnikest külmikus. Ja just nii mulle meeldibki :)

Idee siit.

u 30 tk (502 kcal/100 g)

2017-04-09 11.52.15.jpg

  • 105 g toasooja võid
  • 50 g Demerara suhkrut
  • 50 g suhkrut
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 1 muna
  • 140 g jahu
  • 2 g soodat
  • 2 g küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 105 g šokolaadi (panin 55 g piimašokolaadi, 30 g valget šokolaadi ja 20 g tumedat šokolaadi)

Sega või suhkrutega vahule. Seejärel sega juurde muna ning mikserda tainas kiiresti ühtlaseks. Sega ülejäänud kuivained omavahel ning lisa või-suhkrusegule. Haki šokolaad meelepärasteks tükkideks ning lisa segades kõige viimasena tainasse.

Vormi tainast pallikesed ning aseta piisava vahega ahjuplaadile. Suru hästi kergelt tainapall pisut lamedamaks. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 13 min kuni 15 minutit.

2017-04-09 11.18.24.jpg2017-04-09 11.52.25.jpg

Lisaks ka mõned vihjed, et lõpptulemus võimalikult maitsev tuleks:

– Või peab taina valmistamisel olema toasoe, kuid siiski mitte üleliia pehme. Liigpehme või puhul võivad küpsised jääda üleliia rasvased.

– Muna olgu taina valmistamisel kindlasti toasoe!

– Käsitsi tainast segades saad pisut pehmemad, mikseriga vahustades aga krõbedamad ja õhulisemad küpsised.

– Sega tainast korralikult – nii palju kui vaja, aga nii vähe kui võimalik. Ühesõnaga, väldi ülesegamist.

– Ära kindlasti unusta lisamast soola. See rikastab ja täiustab maitseid, tugevdab šokolaadisust ning pehmendab magusust.

– Soovid pontsakamaid küpsiseid? Sellisel juhul pane tainas pärast valmimist umbes 30 min kuni 45 minutiks külmkappi.

– Soovid küpsist, mis küpsedes suureks ja õhuliseks valgub? Sel juhul pane küpsised kohe pärast taina valmimist ahju.

– Kindlasti arvesta küpsisepallide asetamisel ahjuplaadile, et küpsedes need kerkivad ja sulavad laiali, seepärast jäta kindlasti piisavad vahed küpsemiseks.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s