Läätse pikkpoiss kapsaga ehk suur kapsarull

Mulle oleks see roog vist ilma kapsata rohkemgi maitsnud. Ilmselt ei kuumutanud ma kapsas küllalt, nii et see jäi veidi sitkeks ja süües oli see lihtsam ümbert ära võtta ja eraldi ära süüa :D

Idee siit.

kuuele (95 kcal/100 g)

2017-04-09 19.09.18.jpg

  • keskmine kapsapea (ära kulub u 300 g kapsast)
  • 200 g pruune või rohelisi kuivatatud läätsi
  • 100 g kõige tavalisemat valget riisi
  • 1 spl oliiviõli
  • 1 suur sibul (160 g)
  • 2 kuhjaga spl maisitärklist (30 g)
  • 2 kuhjaga spl jahvatatud linaseemneid (27 g)
  • 1 ¼ tl soola
  • 1 tl karripulbrit
  • ½ tl pipart

Pese kapsas ja lõika selle seest võimalikult palju juurikaosa välja. Pane kapsapea suurde potti ja vala peale vesi. Kata pott kaanega ja keeda kapsapead kaane all umbes 10 min kuni 15 minutit, kuni lehed hakkavad kapsa küljest lahti tulema. Kurna ja jäta jahtuma.

Pane läätsed ja riis koos potti keema. Keeda umbes 30 minutit, kuni need on pudruks keenud. Lisa vahepeal vajadusel vett. Kurna korralikult ja suru riisist ja läätsedest sõelal lusikaga üleliigne vedelik välja. Vala läätse ja riisi segu kaussi.

Pane ahi 200 kraadi juurde kuumenema. Aja pannil õli kuumaks ja lisa peeneks hakitud sibul näpuotsatäie soolaga. Prae paar minutit, kuni sibul on kuldpruun. Lisa praesibul läätse ja riisi segule. Sega korralikult. Lisa maisitärklis, linajahu, sool, karripulber ja pipar. Sega kõik korralikult läbi. Sul peaks tekkima üsna tugev mass. Kui segu on veel väga kuum, lase sel natuke jahtuda.

Määri keeksivorm korralikult õliga. Eemalda kapsapealt umbes 5 kuni 6 kapsalehte ja lõika lehtedel tugevam roots õhemaks. Tee käed märjaks ja vormi riisi ja läätse massist piklik pikkpoiss, mis mahub ilusasti keeksivormi. Aseta pikkpoiss 1 kuni 2 kapsalehe peale ja mässi lehed ümber. Lisa lehti ka peale ja vajadusel kõrvale, kuni pikkpoiss on ilusasti kapsasse mässitud. Kapsalehti ei tohiks olla üle 1 kuni 2 kihi. Aseta pikkpoiss keeksivormi ja küpseta 35 minutit. Seejärel lase pikkpoisil jahtuda, kuni see on soe ja mitte enam kuum. Lõika vajadusel ääred vormi küljest lahti ja kummuta pikkpoiss ettevaatlikult lõikelauale. Maitseb suurepäraselt ka järgmisel päeval.

2017-04-09 19.01.30.jpg2017-04-09 19.03.58.jpg2017-04-09 19.18.04

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s