Nutella küpsised

Ülilihtsad Nutellased küpsised, mis jäävad äärtest krõbedad, kuid seest pehmed. Plaadil vajuvad väga laiaks, nii et tasub teha veel väiksemad pallid kui ma tegin.

Idee siit.

16 suurt küpsist (500 kcal/100 g)

2017-04-09 11.19.48.jpg

  • 70 g võid
  • 35 g suhkrut
  • 25 g pruuni suhkrut
  • 2 g vanillisuhkrut
  • 1 muna
  • 120 g Nutellat
  • 140 g jahu
  • 2 g soodat
  • 2 g küpsetuspulbrit
  • näputäis soola
  • 70 g tumedat šokolaadi (panin 20 g tumedat šokolaadi ja 50 g piimašokolaadi)

Vahusta või suhkrutega kohevaks, lisa vahustamist jätkates muna. Lisa võivahule Nutella, vahusta ühtlaseks. Mõõda teise kaussi jahu, sooda, küpsetuspulber ja sool, sega läbi. Haki šokolaad väikseteks tükkideks, lisa võivahule jahusegu ja šokolaad, sega ühtlaseks tainaks.

Taina võib asetada külmikusse tahenema, siis on tainast kergem pallikesi vormida, kuid saab ka ilma (ma vahepeal külmikusse ei pannud ja vormisin pallid märgade kätega). Veereta väikesed pallid ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes piisavalt suured vahed, sest küpsised kerkivad küpsemisel. Küpseta 180-kraadises ahjus u 7 min kuni 10 minutit. Võta küpsised ahjust ja lase jahtuda 5 minutit.

2017-04-09 11.01.07.jpg2017-04-09 11.19.09.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s