Karrine lillkapsa-kikerhernesupp

See supp tuli nüüd küll veidi liiga maitseküllane. Teinekord paneks vürtse vähemalt poole vähem. Samuti said peale raputatud kikerherned liiga soolased. Aga muidu oli hea supp.

Idee siit.

kolmele-neljale (52 kcal/100 g)

2017-04-12 18.25.28.jpg

  • 750 ml köögiviljapuljongit
  • 500 g lillkapsast
  • 1 purk (400 g) kikerherneid
  • 20 g hakitud küüslauku
  • 10 g riivitud värsket ingverit
  • 1 spl karripulbrit
  • 1 spl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 spl garam masalat
  • 200 ml lahjat kookospiima
  • veidi laimimahla (15 ml)

Kuumuta puljong keema, lisa tükeldatud lillkapsas. Keeda 15 minutit, kuni lillkapsas on pehme. Lisa nõrutatud ja sõelal külma vee all loputatud kikerherned, küüslauk, ingver, kõik maitseained ja kookospiim. Keeda veel mõni minut. Püreesta supp. Vala potti tagasi, maitse ja lisa vajadusel soola. Pigista maitse viimistlemiseks supisse veel laimist umbes 1 spl mahla, sega läbi.

Vürtsikad kikerherned (238 kcal/100 g):

  • 1 purk (400 g) kikerherneid
  • 1 spl oliiviõli
  • u 1 tl soola
  • u 1 tl jahvatatud vürtsköömneid

Sel ajal, kui supp keedab, valmista vürtsikad kikerherned. Selleks nõruta purk kikerherneid, loputa sõelal külma vee all ja kuivata õrnalt köögipaberi vahel. Kuumuta pannil õli ja lisa kikerherned koos maitseainetega. Prae aeg-ajalt segades 5 minutit.
Serveeri suppi vürtsikate kikerherneste ja hakitud peterselliga.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s