Lihtne ahjupannkook

Klassikalist pannkooki ahjupannkook eriti ei meenuta. Pigem hästi munast kooki. Pealt muutub pannkook mõnusalt krõbedaks, aga seest jääb päris tainaseks. Kuna ahjus võttis pannkook kummalise kuju, siis ei saanud see mul väga ühtlaselt valmis. Mõni koht jäi isegi pärast 30 minutit liiga tainaseks. Maitselt oli pannkook mu jaoks küllalt magus, nii et sobis hapuka toormoosiga.

Idee siit.

kahele (195 kcal/100 g)

2017-04-14 12.19.38.jpg

  • väike tükike võid
  • 2 dl piima
  • 2 muna
  • 2 spl suhkrut
  • 90 g jahu
  • 0,5 tl vanillisuhkrut

Määri klaasist ahjuvorm korralikult võiga kokku. Kuna mul nii väikest ahjuvormi pole, siis küpsetasin pannkoogi 16 cm koogivormis. Pane ahi 180 kraadile ning pista võiga määritud vorm koheselt ahju.

Pane kõik ülejäänud ained kaussi või kannmikserisse. Mikserda ained korralikult ühtlaseks tainaks.

Tõsta vorm ettevaatlikult ahjust, vala sellesse valmistatud tainas ning küpseta 180 kraadi juures 20 min kuni 30 minutit ehk seni, kuni pannkook on kuldpruun.

Tõsta valminud ahjupannkook ahjust ning lase pisut jahtuda. Lõika seejärel küpsetis lahti ning serveeri meelepärase lisandiga.

2017-04-14 12.04.40.jpg2017-04-14 12.08.12.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s