Maapähklivõi-šokolaadi muffinid

Kõige tervislikumad muffinid, mis ma eales valmistanud olen. Steviat hetkelt kahjuks kodus polnud, nii et läks ikkagi see õudne suhkur käiku…siiski oli see pruun suhkur. Jahu ja kaerahelbed on täisterast, piima asemel mandlipiim, šokolaadi asemel kakaonibsid ning maapähklivõi asemel vähendatud rasvasisaldusega maapähklivõipulber! Kahjuks ei arvutanud ma koguseid ikkagi õigesti, sest muffinid tulid liiga kuivad ja jäid paberi külge kinni. Ehk mingi glasuur ei teeks tõesti paha.

Idee siit.

6 tk (270 kcal/100 g)

2017-04-13 19.04.27.jpg2017-04-15 09.29.42.jpg

  • 50 g maapähklivõipulbrit
  • 90 ml vett
  • 50 g pruuni suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 50 g täisteranisujahu
  • 45 g täisterakaerahelbeid
  • 0,5 tl soodat
  • näpuotsatäis soola
  • 50 ml mandlipiima
  • 15 g kakaonibse

Sega maapähklivõipulber korralikult veega ühtlaseks.

Pane kõik kuivained peale kakaonibside blendrisse ja mikserda 5 sekundit. Vala koos 10 g kakaonibsidega kaussi.

Sega vedelad koostisosad omavahel kokku ja lisa kuivainetele. Sega hoolega kokku ja lisa vajadusel veel piima, et saada paks tainas.

Jaota tainas kuude muffinivormi, raputa peale ülejäänud 5 g kakaonibse ja küpseta 160-kraadises pöördõhuga ahjus 12 min kuni 15 minutit. Seejärel eemalda ahjust ja lase vormis jahtuda.

Soovi korral valmista 2 spl steviast, 1 tl kakaopulbrist ja veest glasuur.

2017-04-13 19.03.24.jpg2017-04-15 09.26.33.jpg

 

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s