Sinepi-lillkapsa juustuvorm

Mm kui mõnusat sinepilõhna ja -maitset sellest roast õhkas. Vorm tuleb päääris rammus, aga ilmselt ka just seetõttu nii hea.

Idee siit.

kuuele (162 kcal/100 g)

2017-04-16 11.56.06.jpg

  • 900 g lillkapsast
  • 380 ml vahukoort
  • 45 g sinepit
  • 225 g riivitud juustu
  • soola, pipart
  • 5 g tilli
  • 10 g rohelist sibulat

Lõika lillkapsas õisikuteks. Pane soolaga maitsestatud keeva vette ning keeda 10 minutit, kuni lillkapsas on pehme. Nõruta hoolega ja tõsta ühekordse kihina ahjuvormi.

Sega väikeses kausis vahukoor, sinep ja enamik juustust, maitsesta soola-pipraga. Kui soovid, võid lisada hakitud maitserohelist (nt tilli, rohelist sibulat). Kalla saadud segu vormi, puista peale ülejäänud riivjuust.

Küpseta 200-kraadises ahjus kümmekond minutit, kuni juust on kuldne.

2017-04-16 11.07.50.jpg2017-04-17 17.59.50

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s