Vahemere maitsetega kalkunikotletid mozzarella’ga

Kotletid valmisid mängleva kergusega ja olid keskmisest põnevamad. Päikesekuivatatud tomatid, basiilik ja mozzarella annavad palju juurde. Viimast voolas mul muidugi rohkelt välja, aga midagi jäi ikka sisse ka :D Tatrajahu asemel panin kogemata tainasse kaerakliisid, aga ka need hoidsid kotlette ilusti koos :P

Idee siit.

kuuele (240 kcal/100 g)

2017-04-16 12.17.57.jpg

  • 130 g sibulat
  • 25 g küüslauku
  • 120 g päikesekuivatatud tomateid
  • peotäis värsket basiilikut (22 g)
  • 675 g hakitud kalkuni kintsuliha
  • maitse järgi tšillit
  • 45 g tatrajahu (haarasin kogemata kaerakliid)
  • soola, pipart
  • 190 g mozzarella‘t

Koori ja haki sibul ja küüslauk. Prae need mittenakkuval pannil kiirelt läbi.

Haki tomatid ja basiilik peenelt. Sega hakkliha juurde sibul-küüslauk, tšilli, tomatid, basiilik ja viimasena jahu. Maitsesta soola ja pipraga. Võta umbes suure supilusika jagu tainast ning vajuta käes lapikuks. Peida tainasse tükike mozzarella’t ning mätsi korralikult hakklihaseguga kõik avad kinni, et juust sulades välja ei voolaks.

Vormi kõik kotletid valmis, lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 220 kraadi juures 10 minutit, kuni need on pealt pruunistunud. Alanda ahju temperatuur 180 kraadile ja küpseta veel 10 min kuni 15 minutit kuni kotletid on läbi küpsenud.
2017-04-16 11.44.38.jpg
2017-04-17 17.59.50.jpg
Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s