Korvikesed kookose, pähklikreemi ja mustikatega

Imeilusad mureda põhjaga korvikesed, milles peidus magus kookostäidis. Heaks kontrastiks olid peale puistatud mustsõstrad. Jahtunud korvikesed võib katta meelepärase pähklikreemi või kas või niisama puhta šokolaadi. Mina kasutasin selle retsepti järgi valmistatud pähklikreemi.

Idee siit.

4 tk (419 kcal/100 g)

2017-04-22 11.28.10.jpg

Muretainas:

  • 70 g nisujahu
  • 20 g tuhksuhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 35 g külma võid
  • 1 munakollane

Pane jahu, tuhksuhkur ja sool koos tükeldatud võiga köögikombaini ja töötle riivitud parmesani laadseks tainaks. Lisa munakollane ja töötle kiirelt ühtlaseks tainaks. Pane tainas toidukilesse ja hoia 30 min külmikus. Seejärel kata tainaga võiga määritud pirukavormide põhi ja ääred.

Kookostäidis:

  • 1 munavalge
  • 20 g kookoshelbeid
  • 10 g peenelt hakitud röstitud metspähkleid
  • 30 g suhkrut

Kuumuta kõiki koostisosi kastrulis, kuni suhkur on sulanud. Eemalda tulelt ja jahuta. Jaota täidis korvikeste vahel ja küpseta neid 175-kraadises ahjus 13 min kuni 15 minutit kuni korvikesed on kuldpruunid. Jahuta.

2017-04-21 17.24.12.jpg

Katteks:

  • 80 g pähklikreemi või šokolaadi
  • 75 g mustsõstraid

Pane iga piruka peale suur lusikatäis pähklikreemi ja kaunista korvikesed mustsõstarde, röstitud metspähklite ja šokolaadipärlitega.

2017-04-22 11.26.28.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s