Grillitud köögiviljad halloumiga

Mõnus lisand taimsete kotlettide ja ilmselt ka liha kõrvale. Halloumi lisab roale parajalt toekust ja oli koos mahlaste šampinjonidega mehe lemmikosa selle retsepti juures. Pommu asemel kasutasin kartulit, sest pommu ei ole just mu lemmikasi ja mees poleks kartulita toitu söömiskõlbulikuks pidanud :P

Idee siit.

kuuele, kaks plaaditäit (87 kcal/100 g)

2017-04-23 17.07.09.jpg

  • 930 g keedetud kartuleid
  • 1 suvikõrvits (400 g)
  • 165 g sibulat
  • 380 g tomateid
  • 400 g šampinjone
  • soola, pipart
  • 30 g oliiviõli
  • 40 ml palsamiäädikast
  • 200 g halloumit
  • 15 g basiilikut

Lõika kartulid ja suvikõrvits poole cm paksusteks ratasteks. Sibulad ja tomatid lõika sektoriteks. Tõsta kõik tükeldatud köögiviljad ja terved seened küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Maitsesta soola ja pipraga, nirista peale veidi oliiviõli ja palsamiäädikat. Pane peale halloumiviilud. Basiilik lisa valmis toidule, sest sellele ei meeldi kuumutatud saada.

Grilli ahjus maksimustemperatuuri juures, aeg-ajalt segades, kuni köögiviljad pehmed, aga veel veidi krõmpsud. Selleks kulub u 15 min kuni 20 minutit.

Lase enne söömist veidi jahtuda ja maitsetel tõmmata, umbes 15 minutit on selleks paras aeg.

2017-04-23 16.43.18.jpg2017-04-23 17.17.28.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s