Peedi-kinoakotletid

Neid kotlette võib süüa burgeri vahel, nautida jogurtiga või valmistada kõrvale grillitud köögiviljad. Mina valisin viimase variandi. Kotletid said täitvad ja tugevalt vürtsköömnemaitselised. Kui need meeldivad, siis tasub proovida.

Idee siit.

kuuele, 18 tk (137 kcal/100 g)

2017-04-23 17.17.28

  • 6 dl vett
  • 270 g kinoad
  • 435 g keedetud peeti
  • 30 g küüslauku
  • 3 muna
  • 20 ml palsamiäädikat
  • 1,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • sutsuke tšillihelbeid või -pulbrit
  • soola, pipart
  • 75 g toortatrajahu
  • 1 spl oliiviõli

Kuumuta vähese soolaga maitsestatud vesi keema. Loputa kinoa sõelal jooksva vee all. Vala potti ja keeda u 15 minutit, kuni vesi on kinoasse imbunud ja terakesed pehmed. Riivi peet. Purusta küüslauk, klopi munad lahti. Sega omavahel keedetud ja jahtunud kinoa, riivitud peet (ilma riivimisel eraldunud vedelikuta, sest see teeks kotletitaina liiga vedelaks), küüslauk, munad, palsamiäädikas, maitseained ja jahu. Sega täiesti ühtlaseks. Tõsta vähemalt pooleks tunniks külmkappi (mina seda ei teinud).

Pane ahi 220 kraadi juurde soojenema. Vormi seejärel kätega kotletitainast pontsakad pätsikesed. Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale oliiviõli ja küpseta 220 kraadi juures 10 minutit. Seejärel keera kuumus 180 peale ja küpseta veel 15 min.

2017-04-23 16.05.58.jpg2017-04-23 16.34.30.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s