Mandlibeseekook kohvi ja nugatiga

Selle retsepti puhul tundsin küll, et osa retseptist läks tõlkes kaduma. Ei saanud üldse aru, kuidas kook lahti lõigata ja kokku panna. 8 tüki asemel sain ma igatahes algul kaks ja lõpuks neli :D Mehele meeldis kook väga, minu meelest oleks võinud veel mahlasem olla. Ahjaa mul murdus besee jahtunult lõikudes tükkideks. Ei tea, kas oleks pidanud ikkagi soojana lahti lõikama?

Idee siit.

486 kcal/100 g

2017-04-29 08.29.29.jpg

Põhi:

  • 60 g mandleid
  • 2 munavalget
  • 100 g suhkrut

Pane mandlid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta neid 175-kraadises ahjus 10 minutit. Jahuta ja töötle köögikombainis jahuks.

Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks (nii et saad kausi pea kohal ümber pöörata) ja sega õrnalt hulka mandlijahu. Määri beseemass küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 20 cm x 30 cm suurusele alale ja küpseta 170-kraadises ahjus 15 minutit, kuni besee on kuldne. Jahuta ja lõika laiust mööda neljaks.

Kreem:

  • 50 g toasooja võid
  • 50 g nugatit
  • 60 g tuhksuhkrut
  • 2 munakollast
  • 30 ml kohvi

Vahusta toasoe või ja nugat ühtlaseks. Lisa tuhksuhkur ja sega. Sega ükshaaval hulka ka munakollased. Lõpuks vispelda väikeste koguste kaupa sisse kohv. Mina panin kreemi natukeseks külmikusse, et see veidi tahkuks.

Jaota kreem põhjade vahel (mina määrisin kreemi kolmele kihile, ühe ehk pealmise jätsin ilma) ja pane põhjad üksteise otsa, et saada neljakihiline kook. Pane kook vähemalt 3 tunniks külmikusse. Raputa üle tuhksuhkruga ja lõika neljaks. Serveeri kohe või säilita serveerimiseni külmikus.

2017-04-28 17.13.18.jpg2017-04-28 18.52.15.jpg2017-04-29 08.23.43.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s