Jogurti cotta punase sõstraga

Asendasin algretseptis olnud smetana Kreeka jogurtiga, sest just seda oli kodus üle. Minu meelest oli želatiini veidi liiga palju ja tulemus meenutas pigem tarretist kui panna cotta‘t. Aga muidu oli hapukas ja värskendav magustoit.

Idee siit.

3 tk (96 kcal/100 g)

2017-05-01 15.23.57.jpg

Sõstratarretis

  • 2 želatiinilehte
  • 100 ml vett
  • 75 g punaseid sõstraid (+ mõned kaunistamiseks)
  • 25 g suhkrut

Kreem

  • 75 g Kreeka jogurtit
  • 2 dl piima
  • 25 g suhkrut
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 2 želatiinilehte
  • 0,5 laimi mahl (15 g)

Esimesena valmista sõstratarretis. Pane želatiinilehed külma vette. Väikeses potis kuumuta keemiseni vesi, sõstrad ja suhkur, lase podiseda minut-paar. Kurna kuum siirup läbi sõela kaussi ja lisa sellele kohe želatiinilehed. Kui soovid disainlahendust, siis leia võimalus magustoidupokaalide asetamiseks külili, näiteks võimalusel muffinipann või natuke suuremad kausid. Pane kaussidesse alla ka rätik või salvrätikud, et pokaalid ei libiseks ja püsiks kenasti paigal. Jaga siirup pokaalide vahel võrdselt ära ja pane külmkappi. Loomulikult ei pea nii palju vaeva nägema ja võib siirupi lihtsalt pokaalide põhjadesse kallata. U poole tunni pärast võta magustoidud korraks külmkapist välja ja loobi sinna sõstraid. Katseta esialgu paari marjaga – tarretis peaks olema juba piisavalt paks, et marjad ei vajuks päris põhja. Kui veel ei ole, siis lase veel natuke külmkapis taheneda.

Kreemi hakka tegema pärast marjade lisamist tarretisele, mitte varem. Selle jaoks tõsta jogurt külmkapist välja. Pane piim, suhkur ja vanillisuhkur potti ning lase tasasel tulel podiseda nii 5 minutit, et saada korralikku vanillimaitset. Seni pane želatiinilehed külma vette. Lisa paisunud želatiin piimale ja tõsta piim tulelt. Lase piimal jahtuda toatemperatuurini ning vispelda hoolikalt juurde jogurt. Viimasena pigista juurde laimimahl ja taas vispelda läbi.

Magustoidu kokku panemiseks peab tarretis olema täiesti tardunud – st ei vaju alla, kui panna pokaal otse – ning kreem toatemperatuuril, et see ei hakkaks tarretist sulatama. Kalla kreem ettevaatlikult pokaalidesse ja lase magustoidul külmkapis tund-paar taheneda.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s