Martsipanikoogikesed mustikakreemiga

Koogikesed täpselt minu maitsele. Martsipani magusust leevendab sidrunikoor ja katteks on mustikane kreem.

Idee siit.

7 tk (401 kcal/100 g)

2017-05-01 16.14.13.jpg

Põhi:

  • 120 g martsipani
  • 35 g tuhksuhkrut
  • 20 g munavalget
  • 0,5 tl sidrunikoort (2 g)

Valge šokolaadi-mustika kreem:

  • 30 g mustikaid + mõned kaunistamiseks
  • 30 g valget šokolaadi
  • 40 ml vahukoort

Sõtku martsipan ja suhkur ühtlaseks massiks. Lisa munavalge ja sõtku veel veidi. Riivi sidrunikoor ja lisa seegi. Pane mass pritskotti ja pritsi pisikesed u 3 cm läbimõõduga lamedad koogikesed. Küpseta 200-kraadises ahjus 7 min kuni 8 minutit, kuni need on kuldsed. Jahuta täielikult.

2017-05-01 13.19.14.jpg

Püreesta mustikad ja aja läbi sõela. Haki šokolaad peenelt ja pane kaussi. Aja vahukoor keema ja vala šokolaadile. Sega kuni šokolaad on sulanud. Sega sisse ka mustikapüree. Pane kreem mõneks tunniks kuni üleöö külmikusse. Kui kreem on täielikult jahtunud, vahusta see tugevaks vahuks. Täida kreemiga pritskott ja pritsi igale koogikesele natuke kreemi. Kaunista värskete mustikatega.

 

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s