Karamellikreem šokolaadipuru ja konjakiga

See on üks eriti rammus magustoit, millel põhjas karamelline ja lääge toorjuustukreem ning peal tummine ja mõrkjas šokolaadipuru. Hapukust saab reguleerida meelepäraste marjadega.

Idee siit.

neljale (363 kcal/100 g)

2017-05-02 17.30.48.jpg

Šokolaadipuru:

  • 20 g võid
  • 25 g ekstrapeent suhkrut
  • 35 g peeneks jahvatatud mandleid
  • 20 g toortatrajahu
  • 15 g kakaopulbrit

Sulata või. Sega kuivained omavahel, lisa sulatatud või ning sega saiapuru meenutavaks massiks. Laota puru küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 150 kraadi juures 15 minutit. Lase jahtuda.

Toorjuustukreem:

  • 200 g toasooja toorjuustu
  • 190 g toasooja keedetud kondenspiima
  • 1 spl head konjakit
  • 40 g (külmutatud) marju

Sega toorjuust visplit kasutades kondenspiima ja alkoholiga ühtlaseks kreemiks.

Aseta klaasi põhja paar supilusikatäit puru, kata kahe supilusikatäie kreemiga. Võid ka kreemi vahele puru panna. Puista vähemalt supilusikatäis puru kreemi peale ja serveeri marjadega.

2017-05-06 15.55.46

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s