Koorene porru-lõhe supp

Mul tuli supp nii paks, et pidin puljongit võrreldes algretseptiga rohkem kasutama. Ilmselt sest kasutasin ära kogu porru. Kuna tegin päris suure koguse suppi, siis võttis mul hakkimine/tükeldamine omajagu aega ja supp ei valminud nii kiiresti kui lootsin. Kuna supp tuleb väga paks, on see ka eriti täitev. Ja muidugi maitsev. Kartul, till, lõhe ja suhkruherned: mõjus kuidagi kevadiselt!

Idee siit.

kuuele-seitsmele (77 kcal/100 g)

2017-05-01 11.03.34.jpg

  • 13 g võid
  • 13 g oliiviõli
  • 600 g hakitud porrut
  • 1700 ml puljongit
  • 640 g tükeldatud kartulit
  • 600 g tükeldatud lõhe- või forellifileed
  • maitse järgi tšillit
  • 450 g poolitatud suhkruherneid
  • 300 g sulatatud juustu
  • 20 g värsket tilli
  • soola ja pipart

Kuumuta kastruli põhjas keskmisel kuumusel või ja õli ning hauta porrut mõned minutid, kuni see on pehmenenud ja klaasjaks muutunud. Kalla peale kuum puljong, lase keema tõusta ning lisa siis kartul. Keeda mõned minutid ja lisa siis tükeldatud lõhe, tšilli ning suhkruherned. Keeda veel mõned minutid, kuni lõhe on läbi küpsenud. Lisa sulatatud juust ning hakitud till. Kuumuta läbi ja serveeri kohe.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s