Pisikesed metspähklikoogikesed šokolaadikaramelliga

Jällegi retsept minu maitsele. Põhjaks on mahlane ja martsipanine pähklikook ja katteks rammus šokolaadikaramell. Ühest väiksest tükist piisabki, et magusavajadus rahuldatud saaks. Läksin kergema vastupanu teed ja serveerisin pisikeste ümmarguste koogikeste asemel nelinurkseid.

Idee siit.

472 kcal/100 g

2017-05-03 17.32.36.jpg

Metspähklipõhi:

  • 35 g metspähkleid
  • 75 g martsipani
  • 75 g suhkrut
  • 75 g toasooja võid
  • 1,5 muna

Šokolaadikaramell:

  • 50 ml vahukoort
  • 30 g suhkrut
  • 15 g suhkrusiirupit
  • 50 g piimašokolaadi

Rösti pähkleid u 5 min 200 kraadi juures. Seejärel eemalda neilt köögirätiga hõõrudes koored. Lase pähklitel kergelt jahtuda ja seejärel purusta need köögikombainiga.

Riivi martsipan jämedalt ja pane kaussi. Lisa suhkur ja või ning vahusta õhuliseks. Vahusta sisse ka munad ning viimasena metspähklijahu.

Vala tainas 14 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja küpseta u 40 min 175 kraadi juures. Koogi küpsust saad testida tikuga. Lase koogil üleöö külmikus seista.

Karamelliks kuumuta vahukoor kastrulis keemiseni ja eemalda tulelt. Sulata suhkur pannil kuldseks karamelliks. Eemalda pann tulelt ja vala karamelli sisse vähehaaval kuum vahukoor, samal ajal segades. Lisa suhkrusiirup. Haki šokolaad peeneks ja pane kaussi. Vala sellele kuum karamellikreem ja sega, kuni saad ühtlase läikiva massi. Pane šokolaadikaramell üleöö külmikusse. Külmikus tahkus karamell aga nii ära, et enne pritsimist pidin selle toasooja võtma.

Kokkupanekuks lõika koogipõhjast välja väiksed u 3 cm läbimõõduga koogikesed. Pane šokolaadikaramell pritskotti ja pritsi koogikestele väiksed mütsid. Kaunista pooliku metspähkli ja peenelt hakitud metspähklitega.

2017-05-03 17.29.38.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s