Kiiviroosidega pirukad jogurti-ganachega

Väga mõnusad pirukad, millel sees kerge jogurti-valge šokolaadi ganache ja peal värskendav kiivi. Korralikku roosi ma vormida ei suutnud, sest mu kiivid olid liiga üleküpsenud :(

Idee siit.

3 tk (297 kcal/100 g)

2017-05-06 11.30.17.jpg

Muretainas:

  • 40 g külma võid
  • 75 g nisujahu
  • 25 tuhksuhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 0,25 muna

Lõika või väikesteks kuubikuteks ja pane koos jahu, suhkru ja soolaga köögikombaini. Töötle kiirelt ühtlaseks ja sega sisse ka muna. Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel lahti ja lase vähemalt 1 h külmikus seista.

Kata tainaga väiksed pirukavormid. Pane vormide sisse natuke fooliumit ja vala sellele raskuseks kuivatatud oad.

Küpseta pirukapõhjasid 175 kraadi juures u 10 minutit.

Eemalda foolium ja oad ning küpsetus veel u 5 minutit, kuni põhjad on kuldsed. Lase täielikult jahtuda.

Vanilli-ganache:

  • 50 g valget šokolaadi
  • 25 ml vahukoort
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 0,5 spl siirupit
  • 50 g Kreeka jogurtit
  • 0,5 spl sidrunimahla

Haki šokolaad peenelt ja pane kaussi. Aja vahukoor, siirup ja vanillisuhkur keema ning vala šokolaadile. Oota minutike. Seejärel sega kausi keskelt alustades spaatliga ühtlaseks läikivaks massiks. Sega ettevaatlikult sisse jogurt. Maitsesta sidrunimahlaga. Jaota ganache pirukapõhjadele ning lase külmikus vähemalt paar tundi seista.

Kaunistuseks

  • 1,5-2 kiivit

Koori kiivid ja lõika pooleks. Lõika neist väga õhukesed viilud ja suru viilud õrnalt pikaks reaks, nii et need puudutavad üksteist vaid otstest. Keera rida roosiks ja aseta pirukale. Korda ka järgmistega. Natuke abi on sellest videost.

2017-05-06 11.30.14.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s