Väikesed pehmed juustusaiakesed

Väiksed pehmest kohupiimatainast juustusaiad, mis peaks kõigile jõukohased olema. Ma mässasin nendega siiski oodatust kauem, kuna see tainas ei ole kindlasti 30-kraadise köögi sõbralik. Seega annab ka saiakeste välimus soovida. Suurem osa juustust voolas muidugi välja, aga vaatamata kõigile jamadele olid saiakesed õhtu lõpuks otsas. Kindlasti tasub sisse peale juustu ka muud headparemat toppida. Aga samas ei tasu täidisega liialdada, sest siis hakkabki see välja pressima :D

Idee siit.

32 tk (425 kcal/100 g)

2017-05-06 16.02.00.jpg

  • 250 g juustu (kasutasin Goudat)
  • 250 g pannkoogijahu
  • 200 g teralisemat kohupiima
  • 200 g võid
  • määrimiseks muna

Lõika juustust 32 väikest kangi, pikkusega 1 cm kuni 1,5 cm.

Hõõru jahu, kohupiim ja või ühtlaseks tainaks ja pane tunniks külmikusse tahenema. Jaota tainas kaheks. Rulli ümmarguseks ja lõika iga osa 16 sektoriks.

Iga sektori laiemale otsale aseta juustukang. Keera rulli, näpista otsad hoolega kinni, et juust välja ei voolaks. Aseta väikesed pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pintselda pealt lahtiklopitud munaga.

Küpseta 200-kraadises ahjus kuldseks, kuni juust on küpruka sees sulanud. Mul kulus selleks u 15 minutit.

 

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s