Valge šokolaadi ja sidruniga tassikoogid

Ilusad tassikoogid, millest ootasin enamalt. Maitse oli küll hea, aga muffiniosa jäi mu jaoks veidi kuivaks.

Idee siit.

6 tk (329 kcal/100 g)

2017-05-05 17.32.40.jpg

  • 60 valget šokolaadi
  • 25 g võid
  • 40 ml piima
  • 1 muna
  • poole sidruni riivitud koor
  • 1 spl sidrunimahla
  • 100 g nisujahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 25 g suhkrut
  • näpuotsaga soola

Kreem:

  • 50 ml vahukoort
  • 200 g maitsestamata toasooja toorjuustu
  • 25 g tuhksuhkrut
  • poole sidruni riivitud koor
  • kaunistuseks riivitud sidrunikoort, riivitud valget šokolaadi ja soovi korral melissi või münti

Sulata valge šokolaad vesivannil. Sulata ka või. Sega omavahel sulašokolaad, sulavõi, piim, muna, sidrunikoor ja -mahl. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, suhkur ja sool. Lisa vedelatele ainetele ja sega kõik ühtlaseks tainaks. Ära mikserda, sega käsitsi ja täpselt nii palju, et ained on parasjagu segunenud.

Tõsta tainas muffinivormidega kaetud muffinipannile. Küpseta 175-kraadises ahjus u 20 minutit. Proovi küpsust puutikuga. Lase koogikestel jahtuda.

Kreemiks vahusta koor tugevaks vahuks. Mikserda toasoe juust kokku tuhksuhkruga. Lisa vahukoor ja sidrunikoor, mikserda kreemiks. Kaunista jahtunud koogid kreemiga (vajadusel lõika koogikesed enne kreemiga katmist pealt siledamaks, st eemalda kõrgemaks kerkinud osa). Puista koogikestele riivitud sidrunikoort, riivitud valget šokolaadi ja soovi korral ka melissi- või mündilehti.

2017-05-05 17.32.28.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s