Tofu-maapähklikarri

Mul tuli karri asemel pigem supp, kuigi enda arust suurendasin kõiki koguseid võrdselt. Välja arvatud siis tofu, mida oleks muidu üle jäänud, nii et kasutasin kaks pakki ära. Ehk mul oli tahket ainet tunduvalt rohkem, aga ikka sai karri väga vedel. Seistes asi õnneks paranes. Maitse on roal super, sest maapähklivõist ei saagi vist halba asja valmistada. Kreemine ja vürtsikas. Brokolit ja lillkapsast oleks võinud rohkemgi lisada, need kadusid toidu sisse ära.

Idee siit.

kuuele (51 kcal/100 g)

2017-05-10 19.44.39.jpg

  • 1 spl õli
  • 175 g sibulat
  • 25 g küüslauku
  • 15 g peeneks hakitud ingverit
  • maitse järgi tšillit
  • 500 g kõva tofut
  • 20 g karripulbrit
  • 225 g hakitud lillkapsast
  • 225 g hakitud brokolit
  • 1125 ml keevat vett
  • 115 g tomatipastat
  • 3 spl maapähklivõid (50 g)
  • 1,5 tl soola

Aja paksema põhjaga potis õli kuumaks. Lisa hakitud sibul. Prae paar minutit. Lisa peeneks hakitud küüslauguküüned, ingver ja tšilli. Prae minutike. Lisa suuremateks kuubikuteks lõigatud tofu. Prae minut. Lisa karripulber ja prae veel minut-paar. Lisa hakitud lillkapsas, brokoli ja keev vesi. Lase kaane all keskmisel kuumusel podiseda, kuni lillkapsas on pehme. Selleks kulub umbes 10 min kuni 15 minutit. Lisa tomatipasta, maapähklivõi ja sool. Sega korralikult läbi ja lase veel mõni minut podiseda. Maitse ja lisa vajadusel soola.

Serveeri näiteks riisinuudlite või riisiga.

2017-05-10 19.44.17.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s