Granadillivahukook šokolaadi ja pähklitega

Mmmm imeline, värske ja kerge kook. Ainult põhi on kõva, šokolaadiselt magus ja rammus. Ainuke probleem oli, et pärast sügavkülmast võtmist tahtis mul vahukiht ganache‘i-kihi pealt plehku panna :/ Ma ei tea, miks need üldse üksteise külge kinni ei tahtnud jääda. Aga kannatas vaid välimus, mitte maitse :)

Idee siit.

398 kcal/100 g

2017-05-11 18.55.35.jpg

Krõmpsuv šokolaadipõhi:

  • 60 g röstitud metspähkleid
  • 100 g piimašokolaadi
  • 20 g maisihelbeid (kasutasin vahvlilehti)
  • näpuotsatäis soola

Jahvata 40 g pähklitest peeneks jahuks ja ülejäänud 20 g haki jämedalt. Sulata šokolaad vesivannil. Sega sisse metspähklijahu, hakitud metspähklid, maisihelbed ja sool. Pane tainas küpsetuspaberiga kaetud 16 cm koogivormi ja silu pealt ühtlaseks. Pane põhi sügavkülma.

Granadilli-ganache:

  • 100 g valget šokolaadi
  • 25 ml vahukoort
  • 25 ml granadillimahla

Sulata šokolaad vesivannil. Lase vahukoor ja granadillimahl keema ning vala šokolaadile. Hakka hausi keskelt spaatliga segama, kuni ganache on ühtlane ja läikiv. Vala see koogipõhjale ja pane kook tagasi sügavkülma.

Granadillivaht:

  • 3 lehte želatiini
  • 100 ml granadillimahla
  • 100 g suhkrut
  • 150 ml vahukoort
  • 150 g Kreeka jogurtit (kasutasin rasvavaba)

Leota želatiinilehti külmas vees. Kuumuta kastrulis granadillimahla ja suhkrut paar minutit. Võta tulelt ja sega sisse liigsest veest tühjaks pigistatud želatiin. Lase jahtuda.

Vahusta vahukoor tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult sisse jogurt.

Sega natuke vahtu käesooja granadillisiirupisse. Seejärel sega saadud segu ülejäänud vahukoorega. Vala vaht koogile ja pane üleöö külmikusse.

Šokolaadikaste:

  • 50 g piimašokolaadi
  • 25 ml vahukoort
  • 10 g suhkrusiirupit

Kaunistuseks:

  • šokolaadipärleid

Sulata šokolaad vesivannil. Lase vahukoor ja siirup keema ning vala vähehaaval šokolaadile. Sega keskelt alustades ühtlaseks, kuni kaste on läikiv.

Võta kook sügavkülmast ja eemalda vormist. See on lihtne, kui kasutad tordikilet.

Vala natuke šokolaadi koogi servale, nii et see jookseb osaliselt mööda külgi alla. Kaunista šokolaadipärlitega. Lase koogil paar tundi külmikus sulada.

2017-05-11 18.52.42.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s