Kirsi-keedukreemitartaletid

Minule ei avaldanud need tartaletid üldse muljet. Muretainas ei maitsenud hästi ja jäi ahjus liiga pehmeks/pudedaks. Keedukreem oli nagu keedukreem ikka ja kirssidega koos mingit wow-efekti ei tekkinud. Ehk minu jaoks liiga lihtne ja igav magustoit :( Aga õnneks ma ei valmistanudki neid endale :P

Idee siit.

5 tk (265 kcal/100 g)

2017-05-11 19.20.31.jpg

Põhi:

  • 100 g nisujahu
  • 1 spl kakaod
  • 1 spl suhkrut
  • 1/4 tl soola
  • 60 g tükeldatud võid
  • 1 spl külma vett

Pane kõik taina koostisosad peale vee köögikombaini ja töötle purulaadseks massiks. Lisa külm vesi ja sega kiirelt ühtlaseks tainamassiks (vajadusel lisa veel vett). Hoia tund aega külmas.

Kreem:

  • 1 munakollane
  • 1 muna
  • 75 g suhkrut
  • 250 ml piima
  • 1 spl nisujahu
  • 0,5 spl vanillisuhkrut
  • 100 g kirsse (panin 90 g)
  • 15 g mandlilaaste

Samal ajal valmista keedukreem. Selleks vahusta munakollane, muna ja suhkur, lisa 100 ml piima ja nisujahu. Vahusta kõik ühtlaseks. Kuumuta ülejäänud piim potis peaaegu keemiseni, seejärel vala teine segu kuuma piima sisse, samal ajal kogu aeg segades. Kuumuta segu tasasel tulel kuni kreem hakkab paksenema. Kui see on juba parajalt paks, siis tõsta tulelt ja lisa vanillisuhkur. Jäta jahtuma.

Rulli tainas jahuga ülepuistatud laual õhemaks ja kata sellega võiga määritud väikeste tartaletivormide põhjad ja ääred. Tee kahvliga põhja sisse mõned augud, et tainas liialt üles kerkima ei hakkaks. Küpseta põhjasid 200-kraadises ahjus 4 min kuni 5 minutit.

Jaota keedukreem küpsenud tartaletipõhjade vahel. Pista kreemi sisse 5-6 kirssi ja puista peale mandlilaaste. Küpseta 8 min kuni 10 minutit 180-kraadises ahjus kuni koogikesed on pealt on kuldsed. Jahuta tartalette vormis 15 minutit ja eemalda siis vormist.

2017-05-11 17.26.47.jpg2017-05-11 18.00.53.jpg2017-05-11 20.13.06.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s