Maasikakook pähklipõhjal

Huvitav jahuvaba kook, mille põhjaks ülimagus ja nätske pähklibesee ja katteks hapukas maasikavaht. Kaunistamisel tasub oma pea tööle panna. Enda koogiga väga rahule ei jäänud, sest ainsad silikoonvormid, mida oman, on südamekujulised. Kindlasti oleks algretseptis kasutatud vormidega kaunim kook tulnud. Teinekord valaks vahu lihtsalt ühtlaselt koogile!

Idee siit.

383 kcal/100 g

2017-05-12 16.30.59.jpg

Pähklipõhi:

  • 200 g röstitud metspähkleid
  • 185 g suhkrut
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 100 g munavalgeid

Haki pooled pähklitest jämedalt, ülejäänud jahvata köögikombainis jahuks. Sega omavahel hakitud pähklid, pähklijahu, suhkur, vanillisuhkur ja sool. Lisa munavalged ja vahusta 1 minut. Valas tainas küpsetuspaberiga kaetud 18 cm koogivormi ja küpseta 25 minutit 175-kraadises ahjus. Lase täielikult jahtuda.

Maasikavaht:

  • 2 želatiinilehte
  • 70 g maasikaid
  • 20 g suhkrut
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 30 ml sidrunimahla
  • 130 ml vahukoort

Pane želatiinilehed külma vette paisuma. Keeda kastrulis maasikaid, suhkrut, vanillisuhkrut ja sidrunimahla 5 minutit. Pigista želatiinilehtedest liigne vesi ja sega need sooja maasikasegusse. Saumikserda segu ja aja läbi sõela. Lase jahtuda.

Vahusta vahukoor tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult maasikapüreega. Vala vaht silikoonvormidesse ja lase vähemalt 2 h kuni üleöö sügavkülmas seista.

Võta maasikavahupallid vormidest välja ja aseta need koogipõhjale. Lase enne serveerimist 2 h külmikus sulada. Kaunista meelepäraselt.

2017-05-13 16.14.47.jpg2017-05-13 16.16.18.jpg

 

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s