Pannil röstitud lõhe nuudlite, vutimunade ja Hoisiniga

Muutsin seda retsepti päris palju, nii ilmselt see väga palju algretsepti ei meenuta. Nt asendasin misopasta Hoisin kastmega, ramen nuudlid munanuudlitega ja wakame jätsin täiesti välja, kuna väga seda ei fänna. Samuti kulus mul puljongit pool liitrit rohkem. Hoisini panin vist veidi liiga palju, sest leem sai mu jaoks tsipa liiga magus. Aga tulemus oli ikkagi põnev, nägi kausis ülihea välja ja täitis ka kõhtu! Ahjaa kõige keerulisem osa oli lõhe pannil röstimine, sest mul oli paks tagatükk ja see ei tahtnud kuidagi valmis saada. Teinekord valmistaks lõhe pigem kiirelt ja mugavalt ahjus.

Idee siit.

kuuele (102 kcal/100 g)

2017-05-14 17.53.58.jpg

  • 300 g munanuudleid
  • 12 keedetud vutimuna
  • 75 g Hoisin kastet
  • 25 g sojakastet
  • 75 ml vett
  • 2 spl oliiviõli
  • 15 g hakitud ingverit
  • 30 g hakitud rohelist sibulat
  • 1550 ml köögivilja- või kanapuljongit
  • 60 g Sriracha kastet
  • soola, pipart
  • u 800 g lõhet
  • 3 tl seesamiseemneid

Keeda nuudlid vastavalt pakendi juhistele. Kurna sõelal.

Keeda vutimunad. Jahuta külma vee all. Koori.

Sega kausis Hoisin kaste, sojakaste ja 75 ml vett. Kuumuta potis 1 spl õli keskmisel kuumusel. Lisa ingver ja roheline sibul. Prae umbes minutijagu. Lisa Hoisin kastmest valmistatud segu, puljong ja Sriracha kaste. Alanda kuumust ning keeda vaiksel tulel u 10 minutit. Keera tuli poti alt ära. Maitsesta puljong soola ja pipraga.

Samal ajal kui puljong keeb, kuumuta pannil 1 spl õli. Kuivata lõhefilee tükid majapidamispaberiga ja maitsesta soola ja pipraga. Küpseta lõhet kuumal pannil mõlemalt poolt u 3 min kuni 5 minutit, kuni lõhe on pealt kuldne ja seest küpsenud. Tõsta pannilt majapidamispaberile.

Jaota nuudlid kausside vahel laiali. Kalla peale puljong. Säti igasse kaussi üks lõhefilee tükk ja kaks poolitatud vutimuna. Puista peale hakitud rohelist sibulat ja seesamiseemneid.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s