Kanahautis mee ja sinepiga

Harva suudab liharoog mind vaimustada, aga see maitses tõesti imeliselt. Kana oli mahlane ja sulas suus. Ja toidul oli niiii palju maitset. Sinepi ja mee kooslus ei vea samas kunagi alt!

Idee siit.

kuuele (233 kcal/100 g)

  • 1 kg broilerikintsuliha (mul oli 970 g)
  • soola, pipart
  • 1 spl oliiviõli

Kaste:

  • 750 ml kuuma kanapuljongit
  • 45 g sinepit
  • 90 g mett
  • 3 spl veiniäädikat
  • 25 g hakitud küüslauku
  • soola ja pipart
  • 300 ml vahukoort

Sega kausis kõik kastmeained, v.a vahukoor.

Maitsesta kanatükid soola ja pipraga. Kuumuta pannil õli ja pruunista kanatükke igast küljest. Tõsta kanatükid ahjupotti.

Pane küüslauk potti kanatükkide juurde. Kalla peale sinepikaste. Küpseta 200-kraadises ahjus 1 tund. Poole peal keera kanatükid mõneks ajaks ka teise poolega kastme sisse küpsema.

Kui roog on küpsenud, tõsta kanatükid kastmest välja. Nõruta kaste ja kalla potti. Lisa vahukoor ja kuumuta keemiseni. Tõsta kanatükid serveerimiskaussi ja vala peale kaste. Serveeri.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s