Küpsisepõhjal pirukas maapähkli- ja granadillitäidisega

Tegelikult oli see retsept mõeldud kahe eraldi piruka jaoks, aga kuna mul oli suurem pirukavorm, siis tegin lihtsalt veidi rohkem põhjamaterjali ja mahutasin sisse ära mõlemad täidised! Üks pirukas, kaks maitset. Super ju. Tegelikult oli peale mõeldud veel kiht šokolaadi-ganache‘i, aga see tundus liig! Maapähklivõipool on mõnusalt tummine ja sobis imeliselt vaarikatega. Granadillipool on aga hapukas ja seega mu kindel lemmik. Magusad suvised mustsõstrad olid heaks lisandiks. Ainus häiriv asi oli pudisev küpsisepõhi, mis vormist välja võtmisel ja tükkide lõikamisel inetuks muutus.

Idee siit.

496 kcal/100 g

2017-05-19 16.34.20.jpg

Küpsisepõhi:

  • 200 g Digestive’i küpsiseid
  • 10 g kakaopulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 75 g võid

Purusta küpsised köögikombainis ja pane need kaussi. Lisa kakaopulber ja sool ning sega läbi. Sulata või ja sega ka see puru sisse. Jaotas küpsisepuru pirukavormi (kasutasin 36 cm pikkust) ja vajuta sõrmedega vormi põhja ja äärtele. Pane ganache‘ide valmistamise ajaks sügavkülma.

Maapähklivõi-ganache:

  • 100 g piimašokolaadi
  • 40 g kreemist maapähklivõid
  • 100 ml vahukoort

Sulata šokolaad ja maapähklivõi vesivannil ja eemalda tulelt. Aja vahukoor väikses kastrulis keema ja vala maapähklivõi-šokolaadimassile. Sega spaatliga keskelt alustades, kuni ganache on ühtlane ja läikiv. Jaota pirukapõhi tordikilega kaheks ja vala ühele poolele maapähklivõi-ganache.

Granadilli-ganache:

  • 120 g valget šokolaadi
  • 60 ml vahukoort
  • 60 ml granadillimahla

Sulata šokolaad vesivannil ja eemalda tulelt. Aja vahukoor koos granadillimahlaga väikses kastrulis keema ja vala sulanud šokolaadile. Sega spaatliga keskelt alustades, kuni ganache on ühtlane ja läikiv. Vala pirukapõhjale. Pane pirukas 4 tunniks kuni üleöö külmikusse.

2017-05-19 10.37.45.jpg

Lõika pirukas terava noaga keskelt pooleks. Kaunista meelepäraselt.

2017-05-19 16.08.422017-05-19 16.29.59.jpg2017-05-19 16.30.29.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s