See pidi olema veriapelsinikook, aga just sel nädalal olid need Selverist ära kadunud, nii et tuli lihtsalt apelsinikook :D Lihtne retsept, aga niimõndagi võib valesti minna. Kuna polnud antud apelsinimahla kogust, siis pidin kujutama ette, palju võiks ühes veriapelsinis mahla olla. Ilmselt panin vedelikku liiga palju ja mu kook tuli liiga pehme (poolkülmunud vaarikad ka sellele kindlasti kaasa ei aidanud). Eriti pealmine osa, mis osaliselt koogivormist välja voolas. Sh koogi alla, nii et põhi muutus pehmeks ja suht ebameeldivaks :( Kook ise on hästi mahe ja muidugi apelsinine. Mees ütles, et meenutab Jaffa küpsiseid.
Idee siit.
209 kcal/100 g
Põhi
- 2 munavalget
- näpuotsatäis soola
- 30 g suhkrut
- 60 g mandlijahu
- 60 g tuhksuhkrut
Täidis
- 3 želatiinilehte
- 2 munakollast
- 1 muna
- 3 veriapelsini mahl + 2 koor (200 ml ja 10 g)
- 1 tl vanillisuhkrut
- 55 g suhkrut
- 300 g vahukoort
- 200 g toorjuustu
- 150 g vaarikaid
Kate
- 5 veriapelsini mahl (350 ml)
- 35 g suhkrut
- 0,5 tl kaneeli
- 100 ml vett
- 3 želatiinilehte
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Vahusta munavalged soolaga pehmeks vahuks, lisa järk-järgult suhkur ja vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sõelu hulka mandlijahu tuhksuhkruga ja määri koogivormi põhjale. Küpseta u 15 minutit.
Täidise jaoks pane želatiinilehed külma vette likku. Vahusta vesivannil munad veriapelsinide mahla ja koorega, vanillisuhkru ning suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Kalla läbi sõela želatiiniga kokku. Lase jahtuda. Vahusta vahukoor toorjuustuga pehmeks kreemiks ja vispelda nende hulka veriapelsinivaht. Kalla täidis põhjale ja suru sisse vaarikad. Tõsta kook külmkappi.
Katte jaoks kuumuta veriapelsinide mahl, suhkur, kaneel ja vesi keemiseni. Lahusta želatiinilehed. Jäta kate jahtuma. Jahtunud kate kalla läbi peene sõela koogile ja jäta külmkappi hanguma.