Lihtsad läätsepallid

Mind juba naljalt taimsete pallidega ei vaimusta. Ahjus kõrgel temperatuuril kiirelt valmistades jäid need küll seest mahlased, kuid maitselt ei üllatanud.

Idee siit.

16 tk (157 kcal/100 g)

2017-05-28 11.05.05.jpg

  • 175 g keetmata rohelisi või pruune läätsi
  • pool sibulat (45 g)
  • 10 g küüslauku
  • 0,5 tl soola
  • 0,5 tl karripulbrit
  • 45 g täisteranisujahu

Keeda läätsed rohkes vees täiesti pehmeks, kuni nad juba pudruks hakkavad muutuma. Selleks kulub 20 min kuni 25 minutit. Kurna läätsed, loputa külma veega läbi ja pigista kõik üleliigne vesi läätsedest korralikult välja. Nüüd mudi läätsed kätega täiesti pudruks, lisa peeneks hakitud sibul ja küüslauk, sool, karripulber ja kaerajahu. Sega kõik korralikult läbi ja lase paar minutit seista.

Vormi pallikesed ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 250 kraadi juures u 10 minutit.

2017-05-28 10.36.58.jpg2017-05-28 11.04.09-1.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s