Sidrunised ricotta-pannkoogid mustsõstramoosiga

Lisasin vist liiga vähe sidrunikoort, sest sidruni maitset eriti tunda ei jäänud. Pannkoogid olid hästi täitvad, kuid mitte nii mahlased, kui mitmed muud ricotta-pannkoogid, mida valmistanud olen. Aga koos mmmagusa mustsõstramoosiga passisid hästi.

Idee siit.

kolmele (183 kcal/100 g)

2017-05-27 11.50.48.jpg

  • 3 muna (kasutasin 3 muna ja ühe munavalge)
  • 2 spl steviaga magusainet
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 1 spl riivitud sidrunikoort ja sorts sidrunimahla (5 g, 10 ml)
  • 200 g Kreeka jogurtit (kasutasin 150 g Alpro kookosjogurtit)
  • 200 g ricotta-kohupiima
  • 120 g täisteranisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soodat

Mustsõstramoos (187 kcal/100 g):

  • 300 g (külmutatud) mustsõstraid
  • 180 g moosisuhkrut
  • poole apelsini mahl ja riivitud koor (60 ml, 5 g)

Vala marjad koos suhkru ja apelsinimahla ning -koorega potti ja lase tasasel kuumusel, vahepeal segades keema tõusta. Jahuta.

Eralda munakollased ja munavalged eraldi kaussidesse. Lisa munakollastele magusaine, vanillisuhkur, sool, sidrunimahl ja -koor ning jogurt ja ricotta. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega jahu küpsetuspulbri ja soodaga ning vala ricotta-segu hulka. Sega õrnalt juurde ka vahustatud munavalged. Kuumuta mittenakkuv pann ning tõsta pannile supilusikasuurused tainapätsid. Prae pannkoogid madalal kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri koos mustsõstramoosiga.

2017-05-27 11.40.17.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s