Kartulikeeks singi ja juustuga

Tummine keeks, mis meenutab pigem kodust juustuleiba. Algretseptis lubati mahlast keeksi, aga mingil põhjusel tuli see mul pigem kuiv. Kartuliga kindlasti liialdada ei tasuks. Isiklikult tundsin päikesekuivatatud tomatitest puudust. Ja basiilikust. Usun, et need oleks sinna sobinud.

Idee siit.

276 kcal/100 g

2017-06-02 16.02.14

  • 3 muna
  • 150 g võid
  • 1,5 dl piima
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 300 g jahu
  • 150 g riivitud juustu
  • 2-3 keedetud kartulit, kahvliseljaga puruks surutuna (230 g)
  • 200 g sinki
  • 15 g hakitud murulauku
  • soola, pipart
  • kuivatatud punet

Esmalt klopi lahti munad. Lisa sulatatud või ja piim. Sega küpsetuspulber jahuga. Lisa juust, kartulid, sink ja murulauk. Maitsesta tainas soola, pipra ja punega. Kalla tainas võiga määritud keeksivormi ja küpseta 180 kraadi kuni 200 kraadi juures 40 min kuni 50 minutit, kuni keeks on läbiküpsenud.

2017-06-02 16.00.00.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s